Rólunk

KULCSI HORGÁSZ EGYESÜLET

Egyesület neve: Kulcsi Horgász Egyesület közhasznú szervezet

Az egyesület célja: A horgászsport fejlesztése, népszerűsítése, tagjaink számára a horgászati lehetőségek biztosítása, a természet szeretetére és védelmére való nevelés.

Az egyesület neve: Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület

Az egyesület székhelye: 2458 Kulcs, Petőfi S. utca 8.

Az egyesület címe: 2458 Kulcs, Petőfi S. utca 8.

AZ EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGI KÖRE

1. A meghatározott célok érdekében szükséges feltételek biztosítása, a horgászattal összefüggő jogszabályok ismertetése.
  2. Rendes és szükség szerint rendkívüli közgyűlések tartása, választmányi és vezetőségi ülések rendszeres tartása, a meghozott javaslatok, határozatok ismertetése a tagokkal.
  3. Vállalkozói tevékenység, melynek eredményét köteles közhasznú tevékenységre fordítani.
  4. Korszerű és környezetbarát halgazdálkodást folytat a kezelésében lévő vízterületeken.
  5. Biztosítja a halállomány védelmét, a horgászatra vonatkozó jogszabályok, előírások betartását.
  6. Segíti a hatóságok munkáját az orvhalászat és orvhorgászat leküzdésében, illetve a vizek tisztaságának és a természet védelmének érdekében.
  7. Rendszeres lehetőséget biztosít tagjainak a horgászattal kapcsolatos szakismeretek elsajátítására.
  8. Évente halfogó versenyeket szervez, a közgyűlés által meghatározott feltételek szerint.
  9. Horgásztanyáit fenntartja, házirendjét tagjaival betartatja.
  10. Védett és nem védett területek növény és állatvilágának megóvása, vizes élőhelyek rehabilitációja.
  11. Területünkön élő őshonos halak megismertetése és védelme.
  12. Együttműködés a természetvédelem területén tevékenykedő hazai és külföldi szervezetekkel.

Az egyesület természetvédelmi tevékenység folytatásával, olyan közfeladatot lát el, amely a természet védelméről szóló 1996. évi LIII.tv, rendelkezése alapján, állami feladatnak minősül. Az egyesület a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI.tv.26§c)9. pontja szerinti környezetvédelem, 8. pontja szerinti természet és állatvédelem, 4. pontja szerinti nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, 5. pontja szerinti kulturális tevékenység, 6. pontja szerinti kulturális örökség megóvása, 10. pontja szerinti gyermek és ifjúságvédelem, gyermek és ifjúsági érdekképviselet közhasznú tevékenységet folytatja.

Az oldal története

Itt add meg a weboldalad történetét és hogy miért hoztad létre. A fontos lépések és közreműködő emberek is érdemelnek egy említést.